Jäsenille

Jäsenyys ja ammattiliittoon liittyminen antaa paitsi työttömyysturvaa myös turvaa työelämän kaikissa kysymyksissä.

Liittymisen voit hoitaa työpaikanluottamusmiehen tai taloudenhoitajan kautta. Liittyminen on hyvä tehdä välittömästi kun työsuhde alkaa. (Huom! liittyminen tulee tehdä aina jos työsuhteessa on ollut katkoksia)

Jäsenmaksu vuonna 2020 on 1,3 %, tarkempaa tietoa löydät liiton sivuilta, sivuilla voit laskea myös jäsenmaksun suuruuden. Jäsenmaksun maksamisessa ja muissa asioissa sinun tulee kääntyä aina osaston taloudenhoitajan puoleen.

Jäsentiedot pidät ajan tasalla käyttäen eAsiointipalvelua .

Jäseneduista löydät tietoa liiton kotisivuilta. Osaston tarjoamat tapahtumat löydät tapahtuma sivulta.

Osasto tukee työpaikkatapahtumia työpaikka avustuksella. Jäsenet voivat saada myös korvausta tiettyihin tapahtumiin toimikunnan päätöksen mukaan. Lomakkeet sivulta löydät ohjeet.

Työttömyyteen liittyviä asioita voit tiedustella osaston taloudenhoitajilta sekä suoraan Paperiliitosta. Työttömyyspäivärahahakemuksen täyttöohje löytyy liiton nettisivuilta. Työttömyyskassan sähköinen päivärahahakeminen on helppoa ja nopeuttaa hakemuksen käsittelyä. Mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia tai on jonkin muun pankin kuin järjestelmässä ilmoitettu, niin Sammosta voit hakea ilmaiset pankkitunnukset joilla voit kirjautua palveluun.

Hautausavustus: Liiton jäsenellä on oikeus hautausavustukseen, joka on 170 euroa. Avustus maksetaan edunsaajalle hakemuksesta. Hakemus hoidetaan ammattiosaston taloudenhoitajan kautta tai sähköisesti suoraan Paperiliittoon. Hakulomakkeen ja tarkemmat ohjeet löydät täältä. 

Liiton säännöt ja henkilöstötietolain mukainen rekisteriseloste löytyvät liiton sivuilta.