Paperiliiton Kuusankosken osasto 19 ry.

 Osasto on perustettu vuonna 1906 ja on yksi Paperiliiton perustaneista ammattiosastoista. Osaston toimitilat sijaitsevat Kymin paperitehtaan läheisyydessä osoitteessa Koskelankuja 3, 45700 Kuusankoski

Yksysi_talviValtaosa osaston työssäkäyvistä jäsenistä työskentelee Kymin paperitehtaalla. Heidän lisäksi osaston jäseniä ovat Schaefer Kalk Finland Oy:n ja Kemiran Kuusankosken yksikön työntekijät sekä osa Hyötypaperi Oy:n työntekijöistä. Lisäksi yksittäisiä työntekijöitä työskentelee muissa työpaikoissa. Kymin Paperitehtaan pääluottamusmiehen toimisto sijaitsee tehtaalla, pk 8 konesalin toimistojen yhteydessä. Osaston muut pääluottamusmiehet toimivat omilla työpaikoillaan. Osaston kokonaisjäsenmäärä on noin 1600.

Osastolla on edustus sekä Paperiliiton hallituksessa että liittovaltuustossa. Kuusankoskella osastolla on edustajansa Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiössä, Kymin Eläkesäätiössä, Kuusankosken Tehtaiden Sairauskassassa ja Kymin Nikkareissa.

Edunvalvonnan lisäksi osasto tarjoaa jäsenistölleen vapaa-ajantoimintaa ja jäsenetuja. Jäsenten käytössä on Urajärven rannalla sijaitseva vapaa-ajanviettopaikka. Päärakennuksen, ”Uranpirtin”, lisäksi alueella on kaksi kesäajan yöpymiskäyttöön tarkoitettua pikkumökkiä ”Pekka” ja ”Oiva” sekä vuonna 2006 valmistunut korkeatasoinen saunarakennus. Lisäksi tontilla on ympärivuotiseen käyttöön soveltuva hirsimökki, joka on kesä-, heinä- ja elokuun alueen talonmiesten käytössä. Muuna aikana mökki on jäsenistön varattavissa. Katso tarkemmat tiedot kohdasta ”Uranpirtti”.

uranpirttikesa-300x225[1]Osasto tukee jäsenistöään sen vapaa-ajanharrastuksissa toimintasuunnitelman mukaan. Retkiä ja toimintaa järjestetään tapahtumakalenterin mukaisesti.

Ammattiosaston tiedottaminen tapahtuu pääosin Internet-sivujen kautta. Palautetta ja toiveita toiminnan kehittämiseksi otetaan vastaan osoitteessa tommi.bragge@upm.com

Ammattiosaston säännöt löydät täältä.