Tilauspula vaivaa paperitehdasta ja koronatilanteesta johtuvan poikkeustilanteen takia lomautuskynnys on muuttunut erittäin alhaiseksi. Ammattiosaston hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 4.6. Kokous päätti antaa seuraavan julkilausuman:

 

Kannanotto
Paperiliiton Ammattiosaston 19 hallituksen mielestä Kymin Paperitehtaan lomautukset eivät ole käytyjen yt-neuvotteluiden hengen mukaisia, vaan nyt on kikkailtu jopa yhden päivän lomautuksilla. Lomautuksen sijaan olisi voitu ainakin joissain kohteissa tehdä rästiin jääneitä huolto-, siivous- ja inventointitöitä. Vaikka tilausten ennustettavuus onkin huono, työnantaja käyttää hyväkseen poikkeustilannetta.

Lomautuksista työntekijöille ilmoittaminen on hoidettu vaihtelevasti. Joissain tapauksissa yhteydenotto on hoidettu henkilökohtaisesti, kun taas toisaalla on turvauduttu sähköpostiin tai tekstiviestiin. Ilmoitusaika ei kaikissa tapauksissa ole täyttynyt. Ammattiosaston hallitus pitää henkilökohtaista ilmoitusta parempana vaihtoehtona kuin sähköistä viestiä. Ilmoitusaika on ehdoton.

Paperiliiton Kuusankosken osaston 19 hallitus

Comments are closed.

Post Navigation