Uranpirtti ja muut alueella olevat rakennukset ovat varattavissa vakiintuneen käytännön mukaisesti myös vuonna 2020.

Varauksia ottaa vastaan Uranpirtin talonmies puhelimitse numerossa 040 820 7951. Varauksen yhteydessä sovitaan avaimen noutamisesta. Käyttäjä saa laskun avaimen luovutuksen yhteydessä. Lisää Uranpirtin alueesta ja säännöistä voit lukea täältä.

 

Sairauskassa maksaa lisäetuuskorvauksen aiemmasta käytännöstä poiketen myös lomautusten aikana syntyneistä sairaanhoidon kustannuksista 1.5.2020 alkaen ja 31.12.2020 asti.

Hallitus päätti kokouksessaan 8.5.2020 sääntöjen 23 §:n perusteella maksaa lisäetuuskorvaukset väliaikaisesti käyttörahastosta ylimääräisinä avustuksina lomautusten aikana syntyneistä kustannuksista. Hallitus päätyi muuttamaan aiempaa päätöstään ja linjaustaan lomautusten aikana syntyneiden kustannusten korvaamisesta koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Koronapandemia on lisännyt lomautusten tarvetta eri tehtailla.

Jäsenten lomautukset toteutetaan eri aikoina, eri pituisina ja eri tavoin sekä väliaikaisen lain salliman mahdollisuuden mukaan myös lyhyellä varoitusajalla. Sairauskassa saa tarkemmat tiedot jäsentensä lomautusjaksoista työnantajilta vasta jälkikäteen ja niiden ajantasainen seuraaminen on työlästä ja hankalaa, minkä vuoksi myös korvausratkaisut ja -päätökset ovat viivästyneet.

Kesätyöntekijän kannattaa ottaa kysyä rohkeasti, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää.

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info on avattu ja toimii 28. elokuuta saakka. Kesäduunari-infossa yhteydenottoihin vastaa tänä vuonna valtiotieteiden maisteri, oikeusnotaari Anni Ritari.

Kesäduunarineuvoja Anni Ritari toivoo, että kesätyöntekijät ottaisivat yhteyttä rohkeasti heti, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää. Perehtymällä työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin jo ennakkoon voi ehkäistä pulmatilanteita.

Koko uutinen kesäduunari-infosta ja yhteystiedot löytyvät täältä.