-Lindström toimittaa työvaatteita ja suojavaatteita. Suojavaatteita ei saa pestä kotikonstein, ettei niiden suojaava vaikutus heikkene, sanoo asiakaspäällikkö Terhi Hasila.

– Lindström toimittaa työvaatteita ja suojavaatteita. Suojavaatteita ei saa pestä kotikonstein, ettei niiden suojaava vaikutus heikkene, sanoo asiakaspäällikkö Terhi Hasila.

Paperi- ja sellutehtaan luottamus- ja työsuojeluasiamiesten yhteiskokousmatka suuntautui tällä kertaa Lindströmin työvaatepesulaan Luumäelle. Pesula hoitaa mm. Kymin työvaatehuollon. Töitä pesulassa paiskitaan kahdessa vuorossa viitenä päivänä viikossa ja se on kunnalle merkittävä työllistäjä.

Työvaatehuolto on pitkälti käsityötä. Kun vaate saapuu pesulaan, sen kunto tarkistetaan ja tutkitaan, mitä taskuihin on jäänyt. Lajittelun jälkeen automatiikka hoitaa pesun, jonka jälkeen vaatteet ripustetaan käsityönä henkareihin. Kuljetin vie vaatteet läpi kuivaimen, jonka jälkeen käsityö jatkuu. Viikkaus, korjaukset ja lajittelu oikeille käyttäjille ovat käsityötä.

-Pesulakierrokselle puettiin vierailijavarustus. Päähine ei taida täyttää kolhulakille asetettuja vaatimuksia.

Pesulakierrokselle puettiin vierailijavarustus. Päähine ei taida täyttää kolhulakille asetettuja vaatimuksia.

Joskus tarkasta kontrollista huolimatta saattaa käyttäjälle palautua rikkinäinen työasu. Asian kuntoon saattamiseksi oikea tapa Kymillä on ottaa yhteyttä tehtaitten yhteiseen työvaateyhteyshenkilöön Sini Aaltoon. Vaatteen tunnistenumeron ja yhteyshenkilön lähettämän viestin perusteella vaatteen viat tulevat korjatuiksi tai vaate vaihdetaan ehjään seuraavassa pesukierrossa.

Turvallisuus on ykkösasia myös Lindströmin pesulassa. Rullakoiden siirtelyssä sattuvat vammat ovat yleisimpiä, mutta tapaturmien määrä kokonaisuudessaan on laskussa.