Aikuisille Kuusankosken Teatterissa näytelmä ”Eikä yksikään pelastunut” perjantaina 29.11. klo 19.00 alkaen. Väliajalla tarjotaan kahvit joulutortun kera. Esitys on tarkoitettu ammattiosastojen jäsenille ja heidän puolisoilleen.

Osastojen jäsenten lapsille esitetään elokuvat lauantaina 7.12. klo 12:00 alkaen Kuusankosken elokuvateatteri Studio 123:ssa.

 

 

 

 

Perheen pienimmille Late Lammas -elokuva ”Farmageddon” ja isommille lapsille ”Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä”.

Elokuvien päätyttyä jaetaan kaikille karkkipussit. Mikäli esitykset tulevat täyteen, saavat mahdollisesti ulkopuolelle jääneet lipun käytettäväksi myöhemmin valitsemanaan ajankohtana.

 

UPM Communication Papers Kymin työntekijöiden II varatyösuojeluvaltuutetun vaalissa tehtävään valituksi kaudelle 2020 – 2021 tuli Ari Lakimo.

Tämän vaalin laillisuuteen kohdistuvat valitukset on tehtävä kirjallisesti vaalitoimikunnan puheenjohtajalle osoitteeseen Koskelankuja 3, 45700 Kuusankoski 21.11.2019 klo 11:00 mennessä, jolloin vaalitoimikunta kokoontuu vahvistamaan tehdyn valinnan.

Lisätietoja puhelimitse 040 538 8190 Tommi Bragge.

Kuusankoskella 6.11.2019 Tommi Bragge, vaalitoimikunnan puheenjohtaja.

 

Paperiliiton Kuusankosken osaston 19 sääntömääräinen syyskokous kokous pidetään 19.11.2019 klo 16:00 alkaen ammattiosastojen toimitalolla Koskelankuja 3:ssa.

 

Kokouksessa käsitellään ammattiosaston sääntöjen 14 §:n mukaiset asiat: hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020, valitaan ammattiosaston hallitus ja puheenjohtaja kaudelle 2020-2021 ja käsitellään muut osaston jäsenten esittämät asiat.

Kuullaan UPM Kymin työsuojeluvaltuutetun puheenvuoro ja pääluottamusmiesten puheenvuorot.

Vain osallistumalla voit vaikuttaa! Ennen kokousta kahvitarjoilu.

 

Vuorokierron äänestyksen tulos

Paperitehtaan vuorokierron äänestyksessä äänioikeutettuja oli 191 henkilöä, joista äänioikeuttaan käytti 169 (88,5 %).

Lyhyt kierto sai 98 ääntä, joka on 58 % annetuista äänistä.
Pitkä kierto sai 71 ääntä, joka on 42 % annetuista äänistä.
Hylättyjä ääniä oli 0 kappaletta.

Risteily Tallinnaan järjestetään 16.-17.11.2019 Silja Europa-aluksella.

Matkalle lähdetään matkatoimiston yhteiskuljetusbussilla 16.11. Kouvolasta klo 14:55 ja Kuusankoskelta klo 15:10. Matkaliput jaetaan bussin saapuessa terminaalille. Laiva lähtee Helsingistä klo 18:30 ja paluumatkalle lähdetään Tallinnan D-terminaalista seuraavana päivänä klo 12:30. Paluu Kuusankoskelle laivan saavuttua satamaan.

Matkan omavastuuhinta C2-luokan hytissä on 25 € / hlö. Hinta sisältää kuljetuksen ja risteilyn. Ruokailun kustantaa jokainen itse. Paikkoja matkalle on varattu 30, joten ilmoittaudu heti. Risteily on tarkoitettu osaston kaikille jäsenille ja heidän puolisoilleen. Ilmoittautuessa tulee kertoa nimi ja syntymäaika. Ota matkalle mukaan passi tai EU-henkilötodistus.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 18.10.2019 mennessä Jukka Nokelaiselle puhelimitse 040 831 0202 tai 044 995 5156 taikka sähköpostiin jukka.nokelainen@upm.com

Neuvottelut paperiteollisuuden työehtosopimuksesta alkavat lokakuussa.

Metsäteollisuus ry ja Paperiliitto r.y. ovat sopineet aloittavansa neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta. Neuvottelut käynnistetään keskiviikkona 16. lokakuuta.

Lue koko uutinen alkavista neuvotteluista täältä.

 

Paperiliiton näkökulmasta kilpailukykysopimuksen osana sovittua 24 tunnin työajan pidennystä vuosityöaikaan ei ole tarpeen jatkaa. Sopimus tehtiin aikanaan tiettyyn tarkoitukseen.

– Suhteessa yhtiöiden tuloksiin työajan lisäys tarkoittaa käytännössä ilmaisen työn tekemistä. Ei ole näyttöä siitä, että tällä työllä olisi lisätty tuotettuja tonnimääriä, sanoo Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala ja muistuttaa, että tehtaat pyörivät 24 tuntia 7 päivänä viikossa.

Työaikaa pidentämällä ei luoda työllisyyttä alalle, josta työpaikat vähenevät sitä mukaa, kun paperintuotantoa ajetaan alas. Myös alan investoinnit pikemminkin säilyttävät kuin luovat uusia työpaikkoja.

Paperiliiton mielestä työajan pidennyksen vaikutuksiin metsäteollisuudessa on suhtauduttava varauksella. Pidennystavat vaihtelevat eikä pidennystä ole kaikilla työpaikoilla otettu käyttöön. Lisäksi osa ammattiliitoista on kiky-sopimuksen ulkopuolella. Tässä mielessä sopimus kohtelee työntekijöitä epätasa-arvoisesti.

– Kuluvana vuonna olemme tavanneet paljon jäseniä eri yhteyksissä. Niissä kohtaamisissa on tullut selväksi, että tulevissa työehtosopimusneuvotteluissa ensisijainen tavoite on poistaa kikyn 24 tunnin mukainen vuosityöajan pidennys, Vanhala kertoo.

Vanhala näkee, että vientiliittojen tämänpäiväinen kannanotto työajanpidennyksen puolesta enteilee vaikeaa työmarkkinasyksyä.

Uranpirtin avustavan talonmiehen tehtävään voi vielä ilmoittautua. Vapaina ovat viikot 22, 27, 28, 32 ja 33. Myös talonmiestehtäviin jo ilmoittautuneet voivat varata itselleen lisäviikkoja.

Toimiviikkonsa aikana avustavalla talonmiehellä on käytössään vuonna 2012 remontoitu hyvätasoinen talonmiehen hirsimökki. Mökissä on mm. keittiövarustus, kiinteät vuoteet kahdelle henkilölle ja sohva, josta saa makuutilaa kahdelle. Puitteet tarjoavat hyvät mahdollisuudet lomailuun, johon tehtävien hoitamisen ohella jää hyvin aikaa. Tehtävää hoitavan avustavan talonmiehen tulee olla ammattiosaston 19 jäsen.

Tehtävien hoitaminen edellyttää pääasiallista oleilua alueella, mutta käynti kotona ja kaupoilla on tietenkin mahdollista. Avustavalla talonmiehellä on käytössään ammattiosaston matkapuhelin, joten jatkuva paikan päällä olo ei ole tarpeen. Ammattiosasto maksaa viikon ajalta kaksi kertaa edestakaisen kilometrikorvauksen kotipaikan ja Uranpirtin väliltä. Korvaus maksetaan verohallinnon vahvistaman ohjeen mukaisesti.

Lisätietoja talonmiehen tehtävistä ja ilmoittautumiset:
Tommi Bragge, puh. 040 501 1082.

 

Taitava työnhakija -verkkokurssi on Paperiliiton työttömille jäsenilleen tarjoamaa aktiivisuusedellytykset täyttävää koulutusta. Taitava työnhakija -verkkokurssille voi osallistua ajasta ja paikasta riippumatta. Kurssi on Paperiliiton jäsenelle ilmainen jäsenetu. Jäsen voi halutessaan suorittaa neljä eri viiden päivän osiota, jolloin aktiivisuus täyttyy koko vuodeksi.

Tietoa verkkokurssista ja siitä, miten voit kirjautua kurssille, löydät täältä.

 

Paperiliitto ja Kiljavan Opisto kouluttavat luottamushenkilöitä selviytymään tehtävistään.

Vuonna 2019 järjestetään perus- ja syventävää koulutusta kaikille järjestötoiminnassa ja luottamustehtävissä mukana oleville. Olennaisimmat luottamusmies- ja työsuojelutoimintaan liittyvät kurssit löytyvät tästä: Kurssiluettelo

Tutustu koulutustarjontaan, koulutusajan tukimuotoihin ja työnantajan velvoitteisiin koulutuksen suhteen sekä siihen, miten kursseille haetaan.